Riskmedvetenhet är vårt mål

Civilförsvarsförbundet Kronoberg organiserar och utbildar riskmedvetna, engagerade och ansvarstagande medborgare i de åtta kommunerna i Kronobergs län.

Vi är en frivillig ideell förening – en del av det svenska riksförbundet som varit verksamt ända sedan 1937 – och vårt uppdrag är att öka medborgarnas säkerhet både till vardags och vid kriser i samhället. Detta gör vi genom att erbjuda:

information till kommunernas medborgare.
målgruppsanpassade kurser i hur man själv förebygger, förbereder och hanterar utsatta lägen.
kurser i första hjälpen, hjärt-lungräddning, krisstöd med mera.
information om och utplacering av hjärtstartare utanför sjukvården för ett hjärtsäkrare Sverige.
Det största uppdraget för närvarande för oss i Kronoberg är att rekrytera, organisera, utbilda, och tillhandahålla en ständigt gripbar frivillig förstärkningsresurs: Frivilliga resursgruppen. FRG är ett uppdrag som Civilförsvarsförbundet har sedan 15 år tillbaka från MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. I Kronoberg har intresset och framgången varierat men nu arbetar Civilförsvarsförbundet  Kronoberg hårt med att rekrytera och erbjuda utbildning i länets alla åtta kommuner.

Läs mer här. FRGSIDA

Som medlem i Civilförsvarsförbundet Kronoberg får du möjlighet till personlig utveckling och utökad kompetens. Det är också ett uttryck för att du är en samhälleligt ansvarstagande person – och genom att hjälpa varandra hjälper vi oss själva.

Vår verksamhet vilar på vår värdegrund om bland annat ansvarstagande och respekt för varandra. Alla kan vara med och bidra på olika sätt; oavsett kön, ålder, etnisk bakgrund med mera. Läs mer om vår värdegrund HÄR

Läs mer om Frivilliga Resursgruppen HÄR

Civilförsvarsförbundet Kronoberg

Postadressc/o Lessebo kommun